DRESMARA oferă cursuri acreditate NATO

DRESMARA oferă cursuri acreditate NATO destinate cadrelor de conducere şi specialiştilor din structuri militare şi civile, absolvenţi cu diplomă de licenţă (și master pentru absolvenții Bologna) ai învăţământului superior .

Cursurile DRESMARA sunt acreditate ”NATO Approved” (5 cursuri) și ”NATO Listed” (1 curs).

În data de 11 mai 2011, cursurile au fost acreditate ca ”NATO Selected” după cum reiese din scrisoarea Comandamentului Aliat pentru Transformare nr. 500/TPX 0210/Ser. NU0279 (ACREDITAREA INIȚIALĂ A CURSURILOR CE SE DESFĂŞOARĂ LA DEPARTAMENTUL REGIONAL DE STUDII PENTRU MANAGEMENTUL RESURSELOR DE APĂRARE)

Începând cu data de 18.12.2015, în urma certificării de către Structura de Instruire Întrunită a Forței din cadrul Comandamentului Aliat pentru Transformare, pe linia asigurării calității învățământului în NATO, DRESMARA este acreditată la cel mai înalt nivel în domeniul învățământului din cadrul NATO, primind certificarea ”NATO Approved”.

În urma procesului de evaluare, rezultat al îndeplinirii tuturor cerințelor de acreditare (proceduri interne bine definite pe linia asigurării calității și proceduri aplicate eficient, la fiecare nivel; procese eficiente și periodice de revizuire a programei educaționale, dar și de aplicare a modificărilor și îmbunătățirilor necesare;informații exacte, complete și fiabile cu privire la programele educaționale ale instituției.), DRESMARA a primit Certificatul de Asigurarea Calității în învățământul NATO ca recunoaștere a contribuției deosebite adusă asigurării calității în procesul de Educație și Instruire din NATO.

Cursurile sunt concepute şi dezvoltate în conformitate cu Directiva pentru Educaţie şi Pregătire Personală,
Bi-SC 75-7, (aprobată în septembrie 2015) emisă de către Comandamentul Aliat pentru Transformare, Norfolk, Virginia, SUA şi Comanadamentul Aliat pentru Operaţii (ACO), Mons, Belgia şi sunt incluse în Catalogul NATO Oportunităţi de Educaţie şi Pregătire (ETOC) și Catalogul Electronic – Sistemul de Management și Schimb Informațional în timp Real al Parteneriatului (ePRIME).

Toate cursurile DRESMARA sunt neclasificate şi nu necesită aprobări speciale de securitate.

Diplomele de absolvire obţinute în urma participării la cursurile organizate de către DRESMARA sunt certificate atât de către Ministerul Apărării Naţionale, cât şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România.